… ceea ce doriți să vă facă vouă oamenii …

Matei 7: 12
Prin urmare, tot ceea ce doriți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel! Căci în aceasta sunt cuprinse Legea și Profeții *.

* Adică Vechiul Testament, care era împărțit în trei secțiuni: Legea, Profeții și Scrierile. Tot ceea ce au învăţat Moise şi profeţii Vechiului Testament se cuprinde în această regulă de aur.

Un vechi proverb romanesc a expus exact aceeasi idee numai ca este formulata intr-un mod diferit: Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

Din punctul meu de vedere ca antreprenor conteaza urmatoarele aspecte si nu numai:

– conteaza felul cum tratezi si vorbesti cu o simpla vanzatoare dintr-un supermarket fiindca si tie cand iti intra un client nou in magazin/firma ti-ai dori sa vorbeasca frumos cu angajatii tai, sa fie bine dispus, genul de client care iti bine dispune angajatii nu ii frustreaza.

– conteaza cum te comporti cu un client nemultumit, cum ii rezolvi problema aparuta referitor la produsele sau serviciile comercializate de catre firma ta fiindca si tu la randul tau ai dori sa iti vina telefonul din service cat mai curand, sau sa iti inlocuiasca o piesa la el pe loc, sau sa iti repare masina din service in cateva ore…

– daca iti respecti angajamentele verbale si contractele

 

Pasaje din Biblie care exprimă aceeași idee:

Matei 22: 39-40
‘Iar a doua, asemenea ei, este: ‘Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuţi.’ În aceste două porunci se cuprind toată Legea și Prorocii.” ‘  https://www.bible.com/bible/191/MAT.22.39-40

Luca 6: 31
‘Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le și voi la fel. ‘ https://www.bible.com/bible/191/LUK.6.31

Romani 13: 8
‘Să nu datoraţi nimănui nimic, decât să vă iubiţi unii pe alţii, căci cine iubește pe alţii a împlinit Legea.’
https://www.bible.com/bible/191/ROM.13.8

Romani 13: 10
‘Dragostea nu face rău aproapelui: dragostea deci este împlinirea Legii.’ https://www.bible.com/bible/191/ROM.13.10

 

Disclaimer: în acest website folosesc traducerea Bibliei realizată de către Dumitru Cornilescu din motive pur personale (limbajul folosit în această traducere este mult mai usor de inteles fata de alte versiuni). Daca agreati alte traduceri / versiuni nu este nici o problema. Incercati sa intelegeti mesajul pe care am dorit sa il transmit fara sa va pierdeti in detalii. AICI (link) puteti gasi peste 1000 de versiuni si traduceri.

Legendă: Pasajele din Biblie sunt notate cu albastru. Cuvintele lui Iisus sunt notate cu roșu. Notele de subsol și diverse explicații cu albastru deschis. Textul scris de mine cu negru.

Facebook Comments